TREĆA POBJEDA TOMA WALSHA !

kol 29, 2017 Komentari isključeni by

hanzek-noviZagreb – 28.8.2017. –   

Novozelanđanin Tom Walsh treći je put u posljednje četiri godine pobijedio na bacalištu pokraj zagrebačkih fontana. Svjetski prvak u bacanju kugle osvojio je 3. Memorijal Ivana Ivančića bacivši u trećoj seriji kuglu 21.50 metar.

Drugo mjesto je s osobnim rekordom (21.35) zauzeo Australac Damien Birkinhead, dok je sa svega centimetar kraćim hicem treći bio Poljak Michal HaratykStipe Žunić je bio šesti s 20.66.

„Nažalost, u prvoj seriji sam ozlijedio šaku, kugla mi je prošla kroz srednji prst. Uspio sam se do kraja malo stabilizirati, ali nije to ono što sam želio. A želio sam ovdje pobijediti. Na zagrijavanju sam lakoćom bacio 21.30, prije dva dana na treningu sam bacio 21.60 i pobijedio i Walsha i Kovacsa. Zato mi je žao zbog današnjeg rezultata. Inače, bila je ovo sezona iz snova, idemo dalje“, rekao je Žunić nakon natjecanja.

fontane7-1024x683

 

Tom Walsh je dobrih pola sata nakon natjecanja dijelio autograme i fotografirao se s najmlađim gledateljima. Očito je i u Zagrebu nakon treće pobjede stekao status zvijezde.

„Da, ovako mi je stalno na Novom Zelandu, no ovdje to još nisam doživio. Još jedan razlog više da volim ovaj sjajan miting i ovo bacalište pokraj fontana“, rekao je i prokomentirao svoj nastup.

„Ne mogu reći da nisam zadovoljan kad sam pobijedio. No, očekivao sam malo bolji rezultat od ovih 21.50. Istina, za tri dana me očekuje finale Dijamantne lige u Bruxellesu i prigoda da osvojim to natjecanje. A teško je biti na najvišoj razini dva puta u tri dana“, pojasnio je svjetski prvak koji je upravo u Zagrebu prošle godine s 22.21 postavio osobni rekord.

REZULTATI : 


Arhiva Novosti AK Dinamo, IAAF WORLD CHALLENGE ZAGREB, Klupske vijesti

O autoru

Autor još nije upisao dodatne informacije o svom profilu
Komentari su zaključani.