VIJESTI IWC ZAGREB 2015: 14 MEDALJA + POWELL, KUČINA, ŠUBENKOV I KOVACS SVJETSKI PRVACI IZ PEKINGA U ZAGREBU

kol 25, 2015 Komentari isključeni by

hanzek-novi

70 GODINA USPJEHA

70 GODINA USPJEHA

Zagreb – 25.kolovoza 2015 - 

Memorijal Ivana Ivančića, natjecanje bacačica i bacača kugle koje će se 7. rujna održati pokraj zagrebačkih fontana, bit će istinski spektakl. Startna lista prepuna je velikih imena svjetske atletike, a kuglaše ove godine predvodi aktualni svjetski prvak, Amerikanac Joe Kovacs. Kovacs je u nedjelju pobijedio na Svjetskom prvenstvu u Pekingu s odličnih 21.93 metara, pa je sasvim izvjesno da će biti ugrožen i rekord Hanžekovićevog memorijala, kojeg sa 22.22 drži Christian Cantwell. Najbolji ovogodišnji Kovacsev rezultat je 22.56.

Cantwell će ponovno bacati u Zagrebu, baš kao i prošlogodišnji pobjednik Tomas Walsh, koji je u nedjelju s novim rekordom Oceanije (21.58) zauzeo četvrto mjesto na svijetu. Na privremenoj startnoj listi još su i Konrad BukowieckiAsmir KolašinacKemal Mesić te trojica najboljih hrvatskih kuglaša – Stipe ŽunićMarin Premeru i Nedžad Mulabegović.

Na bacalištu pokraj fontana i Nacionalne i sveučilišne knjižnice gledat ćemo i vrlo jako natjecanje bacačica kugle. Na startnoj listi Memorijala Ivana Ivančića je, naime, čak pet finalistica Svjetskog prvenstva u Pekingu: Jeneva StevensAnita MartonNatalia DucoNatalija Mihnevič i Cleopatra Borell.

Memorijal Ivana Ivančića održava se u ponedjeljak 7. rujna s početkom u 19 sati.

Ulaz je slobodan!

Najnovije vijesti pratite na stranici : www.zagreb-meeting.com

 

 

SVJETSKI PRVAK U BACANJU KUGLE

SVJETSKI PRVAK U BACANJU KUGLE

SANDRA DO SVJETSKOG SREBRA – ČESTITAMO !

hanzek-novi Zagreb – 26.kolovoza 2015 -Sandra Perković je sa 67.39 metara bačenih u posljednjoj seriji osvojila srebrnu medalju u bacanju diska na Svjetskom prvenstvu u Pekingu! Bolja od braniteljice naslova bila je Kubanka Denia Caballero, koja je već u prvoj seriji bacila pobjedničkih 69.28.

Sandra je imala čak tri neispravna hica, a u preostala dva ispravna uz onaj “srebrni” bacila je 65.35 i 65.37. Treće mjesto zauzela je Njemica Nadine Müller sa 65.53. Müller je i na startnoj listi 65. Hanžekovićevog memorijala, kao i Whitney AshleyShanice Craft Melina Robert-Michon, koje su također bacale današnjem u finalu.

Čestitamo Sandri na novoj svjetskoj medalji i s nestrpljenjem čekamo njezin nastup na ‘Hanžeku’ u utorak 8. rujna u 19:35 sati!!

REZULTATI:

SVJETSKA DOPRVAKINJA U BACANJU DISKA

SVJETSKA DOPRVAKINJA U BACANJU DISKA

 

NA FONTANAMA BACAJU NAJBOLJI KUGLAŠI

 

hanzek-noviZagreb – 26.kolovoza 2015 - 

Natjecanje bacačica kugle ipak neće biti dijelom Memorijala Ivana Ivančića, 7. rujna pokraj zagrebačkih fontana. Razloge za odustajanje od ove discipline pojasnila je projekt menadžerica 65. Hanžekovićevog memorijala Ivana Brkljačić:

„Zbog terminskog preklapanja s mitingom u Berlinu, koji večer prije također na programu ima natjecanje kuglašica, bilo nam je tehnički neizvedivo u Zagrebu složiti dovoljno kvalitetnu startnu listu. A, budući da smo na Memorijalu Ivana Ivančića stvarno željeli vrhunsko svjetsko natjecanje, s najboljim bacačicama kugle, odlučili smo tu disciplinu skinuti s programa i sredstva preusmjeriti u neke druge discipline.“

Na Memorijalu Ivana Ivančića, dakako, ostaje natjecanje kuglaša, na kojem će u ponedjeljak 7. rujna od 19 sati nastupiti neki od najboljih svjetskih bacača kugle. Od danas su na startnoj listi i brončani sa Svjetskog prvenstva u Pekingu, Jamajčanin O’Dayne Richards, dvostruki olimpijski pobjednik Tomasz Majewski i bivši svjetski prvak Reese Hoffa.

Ulaz je slobodan!

FABIANA MURER SA SREBROM NA “HANŽEK”

hanzek-noviBrazilska skakačica s motkom Fabiana Murer na Hanžekovićev memorijal dolazi kao svjetska doprvakinja! Murer je u finalu motkašica preskočila letvicu na visini rekorda Južne Amerike – 4.85 metara – i zauzela drugo mjesto iza Kubanke Yarisley Silve koja je skočila 4.90. Treće je bila Grkinja Nikoleta Kyriakopoulou sa sa 4.80.

Na 65. Hanžekovićevom memorijalu vidjet ćemo i četvrtoplasiranu iz finala, Amerikanku Sandi Morris.

Natjecanje motkašica na programu mitiga je u utorak 8. rujna, u 18:00 sati.

Ulaz je besplatan!

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

BLANKA I ANA LAKO U FINALE. ANDREA U POLUFINALU

hanzek-noviZagreb – 27.kolovoza 2015 - 

Jutarnje kvalifikacije u četvrtak na Svjetskom prvenstvu u Pekingu hrvatske su atletičarke odradile sa 100-postotnim uspjehom! Blanka Vlašić i Ana Šimić lako su se plasirale u finale skoka u vis, dok je Andrea Ivančević prošla u polufinale utrke na 100 metara prepone.

Ana ŠimićZa finale skoka u vis bilo je dovoljno skočiti 192 centimetra. Naime, budući da je tu visinu preskočilo samo 13 visašica, na kvalifikacijskih 194 nije se ni skakalo. Blanka je do te finala, tako, došla s tri uspješna skoka na 1.85, 1.89 i 1.92, dok je Ana u prvom pokušaju preskočila još i 180 cm.

Rezultate kvalifikacija visašica pogledajte OVDJE.

Finale visašica na programu je u subotu u 12:35 sati.

Andrea Ivančević je u trčala u kvalifikacijskoj skupini s braniteljicom naslova Briannom Rollins i zauzela 3. mjesto s odličnih 12.88. Rezultat je to svega stotinku slabiji od njezinog osobnog rekorda i 9. najbolje vrijeme cijelih kvalifikacija na 100 metara prepone.

Rezultate kvalifikacija na 100 metara prepone pogledajte OVDJE.   

VIDEO:   https://www.youtube.com/watch?v=1iM6TmI26dY

 

SVJETSKI PRVAK I RUSKI REKORDER U ZAGREBU !

hanzek-noviSergej Šubenkov, europski prvak na 110 metara prepone, dolazi na 65. Hanžekovićev memorijal – sa svjetskim zlatom! U finalu s iznenađujućim raspletom Šubenkov je na Svjetskom prvenstvu u Pekingu pobijedio s odličnih 12.98, što je novi rekord Rusije.

Memorijalna utrka Boris Hanžeković bit će tako, obračun aktualnog s dvojicom bivših svjetskih prvaka, budući da su na startnoj listi i svjetski prvak iz 2013. David Oliver te zlatni iz 2011. Jason Richardson. Ali ni to nije sve, budući da će 8. rujna na stadionu Mladosti trčati još i Pacal Martinot-Lagarde te dojučerašnji Kubanac, a sada Španjolac Orlando Ortega, s 12.94 najbrži trkač sezone na svijetu!

Strašnu konkurenciju imat će i Andrea Ivančević u utrci na 100 metara prepone. Na startnoj listi ‘Hanžeka’ su, naime, brončana iz Pekinga Alina Talay te dvije favoritkinje koje su na Svjetskom prvenstvu ostale bez odličja – Sharika Nelvis i Tiffany Porter. Konkurenciju na preponama će upotpuniti legendarna američka preponašica Lolo Jones.

Oba preponaška rekorda Hanžekovićevog memorijala bit će, tako, na velikoj kušnji.

?????????????????????????????????

2 ZLATA, 2 SREBRA SA SP - BLANKA VLAŠIĆ. REKORDERKA MITINGA 208 cm

2 ZLATA, 2 SREBRA SA SP – BLANKA VLAŠIĆ. REKORDERKA MITINGA 208 cm


SVJETSKA DOPRVAKINJA U SKOKU U VIS JE  - BLANKA VLAŠIĆ! BRAVO BLANKA !!!

hanzek-noviZagreb – 29.kolovoza 201 5-  Blanka Vlašić se u velikom stilu vratila na svjetsku scenu. U svojem prvom nastupu na nekom velikom natjecanju nakon četiri godine, dvostruka svjetska prvakinja je došla do drugog svjetskog srebra!! U finalu skoka u vis na svjetskom prvenstvu u Pekingu Blanka je u prvom pokušaju preskočila 201 centimetar, baš kao i pobjednica Marija Kučina. Odlučujuće je, tako, bilo jedno Blankino rušenje letvice na 192 cm. Treće mjesto je, također s 201 cm, osvojila Ana Čičerova, koja je tu visinu preskočila u drugom pokušaju.

 
Ana Šimić zauzela je deveto mjesto s 188 cm. Tri puta je rušila letvicu na visini 192 cm.
 
Marija Kučina, tako, na 65. Hanžekovićev memorijal dolazi kao svjetska prvakinja, a osim nje i naših visašica na startnoj listi Hanžeka 8. rujna trenutačno su još i Erika Kinsey, Isobel Pooley, Jeanelle Scheper, Kristina Koroljova iLevern Spencer.
unnamed (1)
POWELL VEĆ U UTORAK 1.RUJNA U ZAGREBU

hanzek-noviAsafa Powell, bivši svjetski rekorder i sprinter s najviše – čak 100 – utrka ispod 10 sekundi na 100 metara, i ove će godine nastupiti na Hanžekovićevom memorijalu! Štoviše, osvajač zlatne medalja u štafeti 4×100 metara s Jamajkom na Svjetskom prvenstvu u Pekingu u Zagreb stiže već u utorak 1. rujna,  pa će u tjedan dana do mitinga odraditi niz promotivnih aktivnosti poput treninga s finalistima školske Erste Plave lige, treninga s domaćim atletičarima, razgovora s novinarima…

Na stadionu Mladosti ga, pak, 8. rujna očekuje iznimno jaka konkurencija u utrci na 100 metara jer na startnoj listi su, između ostalih, i Mike Rodgers, Kim Collins, James Dasaoulo, Churandy Martina, Richard Kilty…, pa se očekuje utrka na razini rekorda mitinga, kojeg s 9.85 drži Usain Bolt.

100 METARA – STARTNA LISTA

1. Mike Rodgers SAD
2. Kim Collins SKN
3. James Dasaoulo VBR
4. Richard Kilty VBR
5. Asafa Powell JAM
6. Churandy Martina NIZ
7. Ryan Bailey SAD

AsafaPowell slijeće u zagrebačku zračnu luku u utorak 1. rujna, u 12:15 sati, letom iz Dohe.

 

Zagreb, 29.08.2014 - Atletika: Poznati jamajcanski atleticar Asafa Powell stigao na Hanzek

18 MEDALJA IZ PEKINGA U ZAGREBU!

hanzek-noviZagreb  _ 31.kolovoza 2015 - Na 65. Memorijalu Borisa Hanžekovića nastupit će čak 18 nositelja medalja s u nedjelju završenog Svjetskog prvenstva u Pekingu! Na startnim listama je, naime, četvero svjetskih prvaka, petero svjetskih doprvaka i devetero osvajača brončanih odličja.Aktualnog svjetskog prvaka imat ćemo, tako u Memorijalnoj utrci Boris Hanžeković na 110 metara prepone (Sergej Šubenkov) i u natjecanju visašica (Marija Kučina), dok sa štafetnim zlatima u Zagreb stižu bivši svjetski rekorder na 100 metara Asafa Powell i sjajna jamajčanska 400-metrašica Novlene Williams-Mills.Osvajači medalja u Pekingu na startnim listama 65. Hanžekovićevog memorijala????????????????????????????????? 

 

 

 

 

 

 

 

 

ZLATO
Marija Kučina (RUS) – skok u vis
Novlene Williams-Mills (JAM) – štafeta 4×400 metara
Sergej Šubenkov (RUS) – 110 metara prepone
Asafa Powell (JAM) – štafeta 4×100 metara
SREBRO
Blanka Vlašić (HRV) – skok u vis
Fabiana Murer (BRA) – skok s motkom
Sandra Perković (HRV) – bacanje diska
Natasha Hastings (SAD) – štafeta 4×400 metara
Fabrice Lapierre (AUS) – skok u dalj
BRONCA
Emily Infeld (SAD) – 10.000 metara
Alina Talay (BLR) – 100 metara prepone
Cassandra Tate (SAD) – 400 metara prepone
Nadine Müller (NjEM) – bacanje diska
Michelle-Lee Ahye (TTO) – štafeta 4×100 metara
Semoy Hackett (TTO) – štafeta 4×100 metara
Anyika Onuora (VBR) – štafeta 4×400 metara
Eilidh Child (VBR) – štafeta 4×400 metara
O’Dayne Richards (JAM) – bacanje kugle

Natjecanje u bacanju kugle – Memorijal Ivana Ivančića – počinje 7. rujna u 19:00 sati pokraj zagrebačkih fontana, a natjecanja na stadionu Mladosti 8. rujna u 17:30.

Ulaz je oba dana besplatan!

SANDRA I ASAFA U UTORAK PO REKORDE!

hanzek-noviZagreb 2. rujna 2015 - 

 

Obilazak stadiona Mladosti šest dana prije 65. Hanžekovićevog memorijala imao je dva značajna pojačanja: uz gradonačelnika Milana Bandića i organizatore mitinga u inspekciji staze bili su i olimpijska pobjednica u bacanju diska Sandra Perković te bivši svjetski rekorder na 100 metara Asafa Powell.

f07

 

Ovo mi je jedan od najdražih mitinga. Pozivam navijače da me dođu podržati. Mislim da mogu još puno toga pokazati. Želim dobrim nastupom vratiti vjeru navijača u mene i spremna sam za dobar rezultat“, rekla je Sandra Perković pokraj bacališta na kojem će u utorak napadati rekord mitinga.

 

„Ova staza je vrlo brza, što prošle godine zbog kiše nisam uspio iskoristiti. Trenutačno sam u vrlo dobroj formi, konkurencija će u utorak biti odlična i vjerujem u utrku ispod 10 sekundi. Možda i na razini rekorda mitinga. Dobro se sjećam lanjskog nastupa u Zagrebu. Vrijeme je bilo očajno, nadam se kako će ove godine biti bolje. Želim pokazati koliko sam zaista brz“, rekao je Asafa Powell, koji je došao u Zagreb izravno iz Pekinga i koji će do mitinga svakodnevno trenirati na stadionu Mladosti.

 

A da bi do 8. rujna sve bilo spremno za rezultate koje najavljuju Sandra i Asafa brine se direktor natjecanja, Siniša Ergotić:

 

Prije 27 godina sam prvi puta nastupao na Hanžeku u skoku u dalj, a sada sam u bitno drukčijoj ulozi. Uz sve službe Zagrebačkog holdinga koje su nam na raspolaganju nije teško napraviti vrhunski miting i upravo takav će i biti. Potražnja za besplatnim ulaznicama je već sada velika, pa pozivam sve da u utorak ujutro što prije, već od 9 sati, dođu u Sportski park Mladost po svoje ulaznice.“

 

Direktor mitinga Janko Goleš najavio je dolazak brojnih zvijezda:

 

„Već sada na startnim listama imamo čak 18 nositelja odličja sa Svjetskog prvenstva u Pekingu, ali i brojne druge atletske zvijezde. Posebno ističem nastup Sandre Perković u bacanju diska i Andreje Ivančević na 100 metara prepone. Blanka Vlašić će, ako ne bude mogla skakati, biti naša draga gošća na tribinama. Bit će to miting uistinu vrlo visoke svjetske razine!“

 

Ovogodišnji Hanžek promovira akciju „Za 1000 radosti“ Hrvatskog Caritasa.

 

„Akcija prikupljanja pomoći onim hrvatskim obiteljima kojima je to nužno odvija se pod sloganom ‘Sve je moguće’. Upravo se u sportu taj slogan svakodnevno potvrđuje i pomaže onima koji su trenutačno na dnu da se podignu. Želim Sandri, Asafi i svim ostalima da i na Hanžeku, ali i na ostalim natjecanjima pokažu da je uistinu sve moguće“, rekao je Boris Peterlin iz Hrvatskog Caritasa, uručujući Sandri Perković i Asafi Powellu prigodne narukvice s porukama koje će dobiti i sve gledatelji na stadionu.

 

Gradonačelnik Milan Bandić ove godine je daleko zadovoljniji uređenošću stadiona negoli je to bio slučaj lani uoči mitinga.

 

f08Što ja više mogu reći nakon svih mojih prethodnika! Najavili su spektakularan miting u svakom pogledu i tako će to i biti. Grad je tu uvijek da pruži podršku kad je potrebno, tako je sad, tako će i biti. Nepotrebno je da vam pored ovakvih svjetskih zvijezda kakve su Sandra i Asafa ja pričam o atletici. Sretni smo što Hanžek ide dalje i ako Bog da, da bude dobro vrijeme tijekom mitinga. To bi bilo super“, rekao je Bandić, koji je bio i vrlo optimističan kad je riječ o broju gledatelja koji će pratiti natjecanja na fontanama i na Mladosti:

 

„Imat ćemo 15 tisuća gledatelja, slobodno to napišite!“

 

Natjecanje u bacanju kugla pod nazivom Memorijal Ivana Ivančića počinje pokraj zagrebačkih fontana u ponedjeljak 7. rujna u 19 sati, dok se natjecanja na Mladosti u utorak 8. rujna održavaju od 17:30.

 

Ulaz je oba dana besplatan.

 

hanzek-noviZagreb – 3.rujna 2015 - 

 

Hanžekovci odlični u Zürichu:
Oliver i Edward s dijamantima u Zagreb!

>>> Na pretposljednjem mitingu Dijamantne lige, ujedno i prvom od dva finala, značajnu su ulogu odigrali i skorašnji gosti 65. Hanžekovićevog memorijala.

Posebice nas veseli rasplet u utrci na 110 metara prepone, u kojoj je po prohladnom vremenu pobijedio svjetski prvak Sergej Šubenkov (13.14) ispred Davida Olivera i Orlanda Ortege. Ovakav rasplet utrke Oliveru je donio i naslov ukupnog pobjednika ovogodišnje Dijamantne lige u ovoj disciplini. Svu trojicu spomenutih ćemo, dakako, gledati u Memorijalnoj utrci Boris Hanžeković u utorak na Mladosti, svakako jednoj od najjačih u povijesti mitinga.

S dijamantom će u Zagreb i Alonso Edward. On si je to priskrbio jučerašnjom odličnom utrkom (20.03) i pobjedom u utrci na 200 metara. S obzirom na njegove posljednje rezultate (u finalu Svjetskog prvenstva bio je četvrti s 19.87), i odličnu konkurenciju (Churandy Martina, Isaac Makwala, Isiah Young, Ramil Gulyiev…) za očekivati je da bi 8. rujna trebao pasti rekord Hanžeka na 200 metara, kojeg s 20.10 drži olimpijski pobjednik iz Atene, Shawn Crawford.

Ponovno je odlična bila motkašica Fabiana Murer (druga s 4.72), kao i Fabrice Lapierre (treći u skoku u dalj s 8.27) te Georganne Moline na 400 metara prepone (54.89)…

Finalisti Erste Plave lige na Mladosti sa svjetskim zvijezdama

>>> Erste Plava liga, jedinstveno atletsko natjecanje osmoškolaca koje organizira Atletski klub Pro Sport s partnerima, Erste&Steiermärkische Bank d.d. i Erste Plavim mirovinskim fondovima, i ove će godine svoju završnicu imati u sklopu Hanžekovićevog memorijala.

Tako će 8. rujna na stadionu Mladosti od 13:30 sati nastupiti 480 najboljih učenica i učenika osnovnih škola, koji su to izborili na kvalifikacijskim natjecanjima u Osijeku, Varaždinu, Splitu, Zadru, Rijeci, Puli i Zagrebu, na kojima je nastupilo rekordnih 4269 osmoškolaca.

Na finalu u Zagrebu nastupit će po dvoje najboljih iz svakog grada u svakoj od disciplina koje su na programu – u utrkama na 60, 300 i 600 metara, u skoku u dalj i u vis te u bacanju kugle i vortexa.

Više pročitejte ovdje >>>

 Asafa u nedjelju s finalistima dječje Erste Plave lige

 

 Asafa Powell u nedjelju će na Mladosti trenirati s finalistima Erste Plave lige, atletskog natjecanja osmoškolaca koje svoj finale ima 8. rujna u uvodu 65. Hanžekovićevog memorijala!

Bivši svjetski rekorder i sprinter s najviše utrka ispod 10 sekundi na 100 metara u povijesti atletike (čak 100!!!) u Zagrebu je već od 1. rujna. Redovito trenira na Mladosti i priprema se za nastup na Hanžeku i najavljeni napad na rekord mitinga Usaina Bolta.

Asafin trening s osmoškolcima planiran je za nedjelju 6. rujna u 18 sati na stadionu Mladosti, u terminu generalne probe ovogodišnjeg Hanžekovićevog memorijala.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 IAAF WORLD CHALLENGE ZAGREB

O autoru

Autor još nije upisao dodatne informacije o svom profilu
Komentari su zaključani.