DINAMOVE MEDALJE I REKORDI U 2017. GODINI

pro 30, 2017 Komentari isključeni by

IMG-20161223-WA0000Zagreb – 30.12.2017. - Još jedna kalendarska godina je za nama , a time su gotova i sva natjecanja za ovu sezonu. Članovi našeg kluba na prvenstvima Hrvatske osvojili su sveukupno 161 medalju , od toga je 59 zlatnih, 58 srebrnih i 44 brončanih. Žene su najbolji klub u Hrvatskoj sa 118 medalja, od toga je 49 zlatnih, 41 srebrna i 28 brončanih. 

Na 6 natjecanja državnog ranga za PH bili smo najbolji po broju i vrijednosti medalja. Pet puta smo bili drugi i 2 puta treći. Na ekipnim prvenstvima  Hrvatske seniorke su osvojile prvo mjesto, dok su seniori bili drugi. Seniorke su bile  najbolje i  na ekipnom PH u cestovnom trčanju na 10km, dok je u krosu ženska ekipa također osvojila prvo mjesto.  Sveukupno na ekipnom krosu klub je zauzeo drugo mjesto. 

Na Kupu Hrvatske seniori i seniorke kao i sveukupno osvojili su drugo mjesto , dok su juniorke bile druge a juniori treći. Sveukupno u juniorskoj konkurenciji također je osvojeno drugo mjesto. 

Lucija Grd,  3 državna rekorda !

Lucija Grd, 3 državna rekorda !

Paola Borović, 2 državna rekorda!

Paola Borović, 2 državna rekorda!

Lora Ontl, 1 državni rekord!

Lora Ontl, 1 državni rekord i 3. mjesto na Ekipnom Prvenstvu Europe  !

 

U ovoj sezoni članice našeg kluba srušile su ukupno 6 državnih rekorda. Dva u mlađeseniorskoj kategoriji, jedan u juniorskoj i tri u mlađekadetskoj kategoriji. Od 6 rekorda dva su ostvarena u dvorani, a četiri  na otvorenom.

Državne rekorderke su: Paola Borović kod mlađih seniorki u troskoku u dvorani 13,39m i na otvorenom 13,43m., Lora Ontl kod juniorki na 3000m zapreke 10:26,13 i Lucija Grd kod mlađih kadetkinja u dvorani na 55m prepone 9,06 i na otvorenom na 80m prepone 12,69 i 200m prepone 28,60.

Martin Marković, 10. mjesto na Univerzijadi

Martin Marković, 10. mjesto na Univerzijadi

Članovi i članice našeg kluba nastupili su 51 put za reprezentaciju Hrvatske. Najviše nastupa ostvarili smo u seniorskoj reprezentaciji  – 38.  U juniorskoj reprezentaciji ostvareno je 11 nastupa a u kadetskoj dva.

Marija Tolj, 10 naslova prvakinje Hrvatske

Marija Tolj, 10 naslova prvakinje Hrvatske i 4.mjesto na EPJ.

Na Balkanskim atletskim prvenstvima u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji osvojeno je 7 medalja, 4 srebrne i 3 brončane.

Na natjecanjima Europskih prvenstava ostvareno je dva plasmana u finale ( Marija Tolj 4. mjesto na EPJ, Paola Borović 10. mjesto na EP23.)

Na Univerzijadi je ostvareno 2 plasmana u finale ( Martin Marković 10.mjesto i Matea Parlov 12. mjesto)

Matija Carek , 3. mjesto na Ekipnom prvenstvu Europe u Tel Avivu

Matija Carek , 3. mjesto na Ekipnom prvenstvu Europe u Tel Avivu

Bojana Bjeljac ostvarila je plasman u finalu Svjetskog prvenstva u Londonu gdje je nastupila u maratonskoj utrci.

Četrnaest naših atletičara i atletičarki ostvarilo  je 18 rezultata preko 1000 bodova po IAAF bodovnim tablicama. Inače je po tom kriteriju naš klub uvijek bio najbolji u Hrvatskoj.

Bojana Bjeljac, nastup na SP u Londonu, i viceprvakinja Balkana u maratonu !

Bojana Bjeljac, nastup na SP u Londonu, i viceprvakinja Balkana u maratonu !

ČESTITKE JOŠ JEDNOM SVIM DINAMOVCIMA !

Arhiva Novosti AK Dinamo

O autoru

Autor još nije upisao dodatne informacije o svom profilu
Komentari su zaključani.